sunnuntai 25. syyskuuta 2011

C-vitamiinipommi

Ensimmäinen vuosi, kun meidän tyrnit tuottavat kunnolla. Ostetiin aikoinaan kaksi naarasta ja yksi uros ja istutettiin ne melko lähekkäin toisiaan. Kaduin tätä jälkeenpäin, kun näin, miten suuriksi ne voivat kasvaa. Kaupungin puistossa kotimme lähellä kasvaa tyrnipensaita ja ne on vaaaaltavia. Viime syksynä bongasin ne sieltä ja olivat täynnä marjoja, joita kukaan ei poimi. Ajattelin, että nostetaan omat pensaamme vielä ylös, mutta sitten kävikin niin, että ne tekivät ensimmäisen suuren sadon. Luulen, että ovat juurtuneet niin hyvin, ettei siirto enää kannata. Voi olla, että läheikkäin istuttamisesta on ollut se etu, että ainakin pölyttyvät tai miten sitten se niiden uronaarasjuttu meneekään...


Laitan tyrnit sellaisenaan pakkaseen, josta niitä voi napsia. Olen heittänyt niitä pirtelöidenkin joukkoon, missä hapan maku piiloutuu. Tässä on todella v ä r i k ä s t ä ruokaa.

2 kommenttia:

  1. Ooh. Muistatko, montako vuotta sitten laitoitte puskat? Olen haaveksinut tyrneistä, mutta kun aikeissa on muutto, en ole viitsinyt.. Yhdellä kaverilla oli (meillekin)tuottoisat puskat, mutta eräs luminen talvi katkoi oksia liikaa.

    VastaaPoista
  2. On siitä jo aika monta vuotta, oliskohan 4 tai 3. Tuotti joku kesä jo muutamia, mutta viime kesänä ei ollenkaan ja veikkaan, että silloin ei pölytys onnistunut. Siksi tämän vuoden sato oli aika ylläri!

    VastaaPoista