maanantai 12. syyskuuta 2011

Pieni puurovertailu

Maidottomalle vauvalle löytyy vauvanruokaostastolta erittäin nihkeästi puuroja ja muutekin valikoima allergisille on melkoisen tympeä. Ei siis ihme, että allergiaperheessä on totuttu monet asiat tekemään itse alusta asti, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Kaikkiruokaisten vauvojen vanhempien kuulee melkoisen usein sanovan, ettei heillä ole aikaa eikä viitseliäisyyttä tehdä vauvanruokia itse vaan syötetään suoraan purkista. Allergiaperheellä taas viitseliäisyyttä ja aikaa on löydyttävä, koska valmissoseet ovat niin seka-aineisia, että aina löytyy jokin mikä ei käy ja jos esim. rypsiöljy ei käy, niin sitten ei käy mikään. En ole purkkivastainen tai tuomitse ketään. Parempi vauvanruokapurkki vauvalle kuin lisäaineellinen eines pikkulapselle.

Meillä on ostettu purkkiruokana lähinnä sellaista, jota on vaikea valmistaa (ruusunmarjasose) tai Suomessa raaka-aineena sisältää ylimääräisiä aineita (esim. mango, päärynä...). 

Ruusunmarjalle ylistys, se oli ainoa marja/hedelmä, joka sopi A:lle alle 2-vuotiaana. Sitä on siis ollut meillä paljon!!! Sitten valmistaja keksi lisätä joukkoon viinirypälettä, toisessa päärynää, joten suru meinasi päästä. Talvella kun on huono alkaa opiskella ruusunmarjasoseen valmistusta. Jostakin löysimme pakasteena sokeroimatonta sosetta, mutta se tuli läpi, koska oli liian vanhvaa. Meillä siis reaktioon ei vaikuttanut ainoastaan aine vaan sen koostumus eli miten mieto se oli, oliko pakastettu, soseutettu jne. 

Ruusunmarjavadelma kuitenkin meni ja sille siis seuraava ylistys. Tämän ruusunmarja sekä jo edellisessä postauksessa vilahtaneen kurpitsariisin kanssa syntyi lasipurkkeja ihan tarpeeksi muuta säilöntää varten, esim. kesäkurpitsaa, myöhemmin meni myös kukkakaali ja parsakaali.

Ensipuurona meillä käytetään Hollen riisivelliä sekä vellimuodossa että puurona. Näitä paketteja on ladattu aikoinaan kaappeihin suoraan pahvilaatikosta, koska oli valkoisen riisijauhon kanssa ainoa riisimuoto, mikä kävi. Muksujen vastaava maidoton ensipuuro tuli läpi, vaikka on valkoista, eikä tujumpaa täysjyväriisiä. 

Kuopus on aloittanut Hollen riisivellistä ja hyvin menee hänellekin. Ensin sekoitin sen kieuhuvaan veteen ja hetken päästä sekoitin apteekin maitojauhetta (maitoallergisten). Sitten tiirailin selostetta tarkemmin ja siinä ehdotettiin, että lämmittää rintamaitoa vesihauteessa max. 40 asteiseksi ja lisää jauheen. Sillä ollaan nyt menty, eikä tällä hetkellä ole tarvinnut ostaa apteekin maitoa. En ole halunnut viedä pientä vielä maitoaltistukseen, joten Kelan korvauksia siitä ei saada ja muutenkin oma maito riittää ja hyvä jos sitä vaan voi hyödyntää ruokaan (Iltaisin maitoa ei varmaan niin paljon tulisi puuroa varten, mutta pumppaan aamulla sen verran, että riittää).
Mutta sitten menin hätäpäissäni ostamaan Muksujen riisivelliä, koska Holle oli loppumassa, eikä luomukauppaa ole ihan lähellä. Siitä styroksijauheesta oli pakko ottaa vertailukuva Hollen kanssa, oli siis aivan vitivalkoista! Ei tarvitse varmaan kauan arvailla, mitä meillä ostetaan taas jatkossa. Pitänee kai hakea taas pahvilaatikollinen varastoon ;)

Oikean kuvan yläosassa on Muksujen vastaavaa, alapuolella Hollen...

Yhtenä iltana mamselli ryhtyi vähän vauhdikkaaksi ja oli hieman sotkuisempi puuron maistelu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti